Om WAUW design

Bag WAUW design står jeg, Sussi Krull. I mit værksted på Østerbro designer, udvikler og producerer jeg alle mine produkter. Så alt er lavet i hånden i eget værksted. 

Min inspiration henter jeg for det meste i landskabet og naturen. Det hænger nok sammen med jeg har trådt mine barnesko i det Sydfynske moræne landskab, sejlet det Sydfynske øhav tyndt og nærmest levet i mødet mellem land og vand.

Mit materiale og inspiration kommer oprindelig af samme sted, det føles lidt som en cirkel der sluttes, når resultaterne kommer ud af ovnen.

Værkstedsbutikken

Værkstedsbutikken er butikken, hvor du kan se alle WAUW’s kollektioner samlet på ét sted og med det helt store udvalg. 

Butikken ligger sammen med værkstedet og er lige dér, hvor alt bliver til. Fra den spæde idé til det endelige produkt kommer ud af ovnen og op på hylderne i butikken.

Du ser produktionen, mens du handler, og det synes jeg er med til at give en forståelse af keramikken og de processer, som jeg som keramiker arbejder med. Du er altid velkommen til at stille spørgsmål og se nærmere på de forskellige ting, jeg er i gang med. Det giver nogle interessante samtaler, som jeg holder meget af.

I baglokalet har jeg mine ingredienser til ler, porcelæn og glasurer. Jeg blander selv det hele, og jeg er særligt stolt af min store glasursamling, som jeg har udviklet over mine snart 20 år som keramiker.

Jeg har to keramikovne, der kører næsten hver dag. Det er lidt som at spille Tetris, når en ovn skal fyldes. Det handler om at fylde den med så lidt overskudsplads, som muligt. På den måde sparer jeg tid og brændinger. 

 

Medarbejdere hos WAUW design

Ud over selv at stå i butikken på hverdagene, vil man kunne møde enten Anna eller Laura, hvis man kommer om lørdagen. 

Jeg har også løbende praktikanter og andre deltidsansatte der arbejder med produktionen og lærer om keramikken. Jeg har fornøjelsen af Julia nogle dage om ugen og så er Lisa i praktik også nogle dage om ugen. 

I vil derudover kunne møde Maria fra tid til anden, selvom hun ofte er "usynlig" bag skærmen. Maria hjælper mig med de sociale medier og min hjemmeside. Hun er desuden husfotograf, og sammen tager vi nye billeder til brug her på webshoppen og mine sociale medier. 

 

 

Resterne bliver brugt

Det er ikke nogen hemmelighed, at der naturligvis er et hvis spild ved enhver produktion - også min. Jeg samarbejder med min tidligere praktikant, Maria, som står bag MM ClayGround. Hun henter rester af ler, glasurrester og andre rester fra min produktion, og bruger dem til sine egne kreationer. Det er dejligt, at så lidt, som muligt går til spilde. 

Tanken om at mindske spild var også grundideen i min kollektion af Sustainable-vaser. Jeg fandt en måde hvorpå jeg kunne blande porcelæn og ler fra produktionen af de andre vaser og stelvarer, som kunne bruges til cylindervaserne. Materialet fungerer godt med mange af mine glasurblandinger, og på den måde kan de også bruges her.

 

Se vores Smileyrapport

Da jeg producerer tallerkener, kopper, skåle mv. til fødevarebrug, så er mine produkter naturligvis underlagt Fødevarestyrelsens regler om ingredienser i glasurer og støbemasse - så du kan som forbruger være sikker på, at min keramik er ordentligt fremstillet med lovlige ingredienser, der er fødevaregodkendt.

Du kan se Smileyrapporterne her

 

 

Job hos WAUW design

Der er pt. ingen ledige stillinger i værkstedsbutikken. Når der bliver stillinger ledige, vil det blive lagt her på siden samt på Instagram og på Facebook. Man er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning til info@wauw-design.dk

Se mere om job og praktikpladser her på siden

Keramik butik på Østerbro i København. Håndlavet keramik af keramiker Sussi Krull.