Hængeurtepotter med speciallavet snor

Hængeurtepotter med speciallavet snor

Har man været forbi min butik på Willemoesgade, så har man måske set mit temmelig omfattende ”glasur-bibliotek” på bagvæggen. For mig er en farve ikke bare en farve. Det er en så stor del af et produkts udtryk, at de skal sidde lige i skabet og passe til. Sådan havde jeg det også, da jeg skulle finde snore til de nye Rutile Hængeurtepotter i 2019. Til det, endte jeg med at samarbejde med Århus Possementfabrik - de er hammerdygtige til deres fag: possementarbejde.

 

Hvad er possement?

Possement er en betegnelse for arbejde med tekstilstoffer og forskellige metalliske tråde, som bruges til eksempelvis, snor, flet, lidser, knapper, kvaster, frynser mv. Possementarbejde bruges bl.a. til stoleflet, pynt på møbler og tøj samt til ledninger og meget mere.

 

Speciallavet possement snor til hængeurtepotter i keramik.

Et spændende samarbejde 

Jeg kom i kontakt med Århus Possementfabrik, som var rigtig gode sparringspartnere! Jeg sendte glasurtests af de forskellige glasurer til Jesper fra firmaet, som så gik gang med at lave de helt rigtige farvekombinationer. Jesper sendte mig et udvalg af forskellige tråd-kombinationer, som skulle give den helt rigtige melering og farve. Rutile-serien kommer i 4 forskellige farver, men hver farve har mange nuancer i sig og har et meget stort spil i farverne. 

Kigger man på snorene tæt på, kan man se hvor mange fine tråde, de er spundet sammen af. Det er kombinationen af disse tråde, som gør at snorene har fået de helt perfekte farver, der passer til netop min serie af urtepotter. 

 

Speciallavet snor af Aarhus Possementfabrik. Håndlavet snor til hængeurtepotter i keramik.

Århus Possementfabrik

I 2017 kunne Århus Possementfabrik fejre sin 100 års fødselsdag. Virksomheden blev grundlagt i Aarhus i 1917 af den belgiske immigrant Conrad Gloggengeiser. Gennem tiden har Århus Possementfabrik ligget forskellige steder i Aarhus, i takt med at virksomheden voksede og byen udviklede sig.  

I dag drives Aarhus Possementfabrik af Jesper Povlsen og hans kone Sanne Møller Povlsen. Jesper Povlsen er søn af Henrik Povlsen, der i 1960 fik job i virksomheden som bud. Henrik blev hurtigt en del af produktionen og blev den sidste, der blev uddannet trimmemagerlærling inden uddannelsen blev lukket. Han steg i graderne gennem årene og kunne i 1985 købe virksomheden, da den belgiske familie ønskede at sælge. Han har altså været med i over 60 år – det er imponerende! 

 

Håndværk i særklasse 

I år 2000 blev Århus Possement udnævnt som kongelig hofleverandør, og har dermed fået en helt særlig anderkendelse af det flotte håndværk, som de udfører. 

 

Possement fra Aarhus Possementfabrik. Speciallavet snor til hængeurtepotter i keramik.

 Se mere om Rutile-serien her. 

Maria Mosgaard