WAUW design går i sort

WAUW design går i sort

Der holdes ikke Black Friday hos WAUW design, men jeg vil gerne benytte lejligheden til at fokusere på den sorte farve, som går igen i nogle af produkterne i sortimentet. 

Som noget særligt, er der også lavet en special edition udgave af Rutile urtepotten - naturligvis i sort :-) Urtepotterne kan ses nederst i opslaget.

Sort farve i keramikkontekst 

Den sorte farve er som sådan ikke en svær farve at lave, men jeg synes det er svært at lave en sort farve med liv i - en farve der lever og spiller med. Men én af mine yndlingssorte, er afgjort den jeg har lavet til Special edition Rutile. Den er ikke bare sort, men silkemat og spiller i mange sorte nuancer - nærmest fra lys grå over grøn og til kulsort og alt sammen i én farve eller i én glasur.

Sort keramik håndlavet af Sussi Krull, keramiker på Østerbro i København.

Skal alt være sort?

Jeg ved ikke, om jeg synes at sort passer særlig godt til alle produkter, men det handler jo utroligt meget om øjet der ser og hånden, der mærker :-) Personligt er jeg ikke særlig vild med sorte kopper, da jeg ikke bryder mig om, at jeg ikke kan se farven på den væske, jeg skal indtage. Jeg synes til gengæld, at sorte eller mørke flader kan være særligt gode til at fremhæve noget lækker mad.

Jeg har valgt at lave urtepotter - stående som hængende - i sort, da jeg synes, at lige præcis denne sorte er super flot sammen med planter. Crystal-vasen har jeg også lavet i flere forskellige sorte nuancer, med meget skinnende, sorte glasurer, hvor krystallerne bliver meget dybe og metalliske. Den sorte glasur på Rutile urtepotten og glasuren på Crystal-vasen synes jeg nærmest er i hver sin ende af skalaen. Den super skinnende Crystal, der glimter og blinker og forsøger at stjæle billedet mod den matte, underspillede og næsten stenagtige overflade, der bare er den solide, sikre bund. 

Sort keramik fra WAUW design keramikbutik på Østerbro i København.

Sort keramik på hylderne i butikken

Sort er generelt en farve, som går igen i mange danske hjem, da den er god til at skabe kontrast til de mange lyse nuancer, vi er så glade for her i Norden. Følgende sorte produkter er på hylderne lige nu. Nogle fås her på webshoppen, mens det fulde udvalg er at finde i butikken. 

Sorte Crystal-vaser

Crystal-glasuren er en vanskelig ven, som vi plejer at sige her i værkstedet. Den har lidt sin egen vilje, men med tiden er vi blevet gode venner. Når det kommer til den sorte farve og Crystal-vaserne, er der noget dramatisk over de sorte krystaller. Vasen bliver elegant og højtidelig - måske endda nærmest lidt selvhøjtidelig :-) 

Sorte Sustainable-vaser

Sustainable-vaserne laves af rester fra produktionen af andre WAUW design produkter. Især den matte, sorte glasur, som også bruges til Tone-bonbonniere fungerer rigtig fint til Sustainable-vaserne, da den altid kan kombineres med de mange rester af glasurer vi har i det sort/grå/brun/blå spektre i både blanke og matte udgaver. Når vi udvikler nye glasurer, bliver alle de små portioner glasurprøver, efter endt testning, til sidst hældt sammen til én stor glasur. Sådanne glasurer ender ofte i grålige toner.

Sorte bonbonniere 

Bonbonniere er små beholdere med låg, der nok mest er kendt i glasudgaven, som stod hos bedsteforældrene med bolsjer i. De er blevet populære igen - og i 2019 introducerede WAUW design en udgave i både mat glasur og blank crystal-glasur. Formen er rund og buttet, og den kan bruges til alt fra bolsjer og slik, til smykker, hårspænder, eller hvad man nu finder praktisk.

Den sorte bonbonniere kan købes her på webshoppen og i butikken. Den kommer også i blomsterfakir-udgaven, der dog udelukkende forhandles i butikken. 

Special edition - sorte Rutile-urtepotter 

For et par år siden testede vi en sort udgave af Rutile urtepotterne af. De blev rigtig fine, og den sorte, matte glasur, med de små chanceringer passede godt ind til resten af urtepotterne. Dog kan man ikke altid have det hele på hylderne, og derfor blev der ikke lavet flere. Det laves der om på nu. Som noget særligt her til vinter, introducerer vi en special edition af sorte Rutile-urtepotter.

De sorte urtepotter er lavet i størrelse x-small, small, medium og large, samt i hængeurtepotte-udgaven i størrelse small og large.

Sorte keramik urtepotter håndlavet på Østerbro i København.

FIF: Rutile urteppotten i X-small eller Small er også rigtig god til bestik og servietter. 

Urtepotterne kan købes her på webshoppen og i butikken på Willemoesgade 13. Som udgangspunkt er der et begrænset antal, og de er ikke en del af det faste sortiment. 

Vi har tidligere samlet en række gode råd til hvordan du kan passe godt på dine indendørs krydderurter, når de eksempelvis står i køkkenet - det kan du læse om her

Jeg håber, at dette skriv giver et godt indblik i keramikglasurer og de mange tanker, der lægger bag hver enkelt farve. 

(Hvis du har forelsket dig i et stykke keramik, der ikke er at finde på webshoppen, så er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os)

Sussi Krull